Hoe kan ik je helpen?
Vragen over hypnose
Inhoud:
wat moet ik me voorstellen bij het verloop van een hypnosesessie?
Het proces in simpele stappen uitgelegd:
HET PROCES…
1. Start: In kaart brengen van de problematiek - cliënt wordt uitvoerig geïnformeerd
2. Info: Bepalen van actieplan - inschatting van het aantal sessies
3. Actie: (Hypnose)sessie met als doel een herprogrammering in functie van het te bereiken doel, op bewust en onderbewust niveau
4. Succes: opvolging, evaluatie en eventuele bijsturing
Wat is hypnose?
Hypnose is een geen slaap, maar een meestal relaxte staat, waarbij je onderbewuste meer open staat voor positieve suggesties. Je bent je tijdens een hypnose sessie wel bewust van wat de hypnotiseur je vertelt maar de hypnotische staat gaat ervoor zorgen dat de suggesties die gegeven worden ook diep binnen komen op onderbewust niveau.
Een hypnose sessie kan dus veel efficïenter zijn dan een gewoon coaching gesprek, omdat de suggesties zich dieper nestelen.
Hypnose (uit het Grieks, hypnos, slaap) is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. Hypnose wordt uitgevoerd door opgeleide hypnotiseurs, die een speciale procedure volgen om de geest van de behandelde persoon in een tranceachtige toestand te brengen. Het is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin men ontspannen en geconcentreerd is op een bepaald onderwerp. Geregistreerde patronen van hersengolven tonen aan dat iemand onder hypnose zich in een toestand tussen waak en slaap bevindt. Hoewel de wetenschappelijke geschiedenis van het gebruik van hypnose pas aanvangt met Franz Mesmer in de 18e eeuw werd de techniek reeds lang daarvoor toegepast.
Werkt Hypnose echt?
Het antwoord is ja!
Hypnose is heel efficiënt en een goede benadering om snel resultaat te boeken. Hypnose helpt je om ongewenste gewoontes en gevoelens te vervangen door gewenste, nieuwe gewoontes. Patroondoorbreking, zowel op rationeel vlak, als dieperliggend onderbewust vlak.
Hoe voelt het om in hypnose te zijn?
Onder hypnose gaan is een heel fijne ervaring. Je neemt plaats in de zalige, zachte therapiestoel, sluit je ogen, ademt een paar keer goed diep in en uit en laat dagelijkse beslommeringen even wegvloeien. Middels ontspanningstechnieken begeleid ik je naar een zalige staat van diepe relaxatie. Elke ademhaling brengt jou dieper in een zorgeloze staat waarbij jij vatbaar bent voor de positieve suggesties. Deze kunnen diep innestelen in jouw onderbewuste. Hypnose kan voor iedereen anders aanvoelen en ook elke sessie is weer anders. Goed om te weten is dat jij niets verkeerd kan doen. Je laat het gewoon allemaal over je heen komen en geniet ervan om even helemaal niets te moeten. De meest opgenoemde gevoelens zijn:
Licht gevoel
Rustig, ontspannen
Zwaar, loom en ontspannen gevoel
Zorgeloos
Tintelende ledematen
Dromerige staat
Slapende ledematen
Gevoelens van diepgaande, intense emoties, een ‘shift’, ‘deblokkade’
Zien van kleuren en licht
In hypnose zijn is een bijzondere sensatie. Het voelt voor iedereen anders en ook elke keer kan het voor jou ook weer anders aanvoelen.
Sluit je ogen en geniet!
Hoeveel kost een hypnose sessie?
De prijs voor een hypnose sessie komt op 175€ voor een praktijksessie te Mortsel of Brasschaat. Een online sessie is 150 €. Dit kan op het eerste gezicht veel lijken, maar weet dat het gaat om een heel intensieve, krachtige vorm van therapie. Vaak ben je al geholpen met een klein aantal sessies. Zie het als een investering in jezelf. De prijs van ongelukkig zijn of slecht in je vel te zitten is veel hoger dan af en toe een waardevolle investering in jezelf.
Hoeveel sessies zijn er nodig?
Dit hangt af van het probleem en de gekozen formule: meestal tussen de 1 en 4 sessies. Reglmatig kiezen mijn klanten ervoor om jaarlijks één of enkele sessies te boeken ter regulatie of om aan zichzelf te werken in het algemeen. Dit is echter niet ‘verplicht’.
Kan hypnose mij helpen?
Hypnose kan hulp bieden bij een brede waaier aan issues en doelen. Enkele veel voorkomende thema’s die zich uitsgtekend lenen om met hypnose aan te pakken:
gewoontes aanpassen
gezonde levensstijl: hypnose helpt bij:
suikerverslaving
overeten
vreetbuien
emo-eten
ongezonde voedingskeuzes
stress eten
avondsnacken
stoppen met roken
alcoholregulatie
stoppen met alcohol
doelen bereiken:
zakelijke doelen
persoonlijke doelen
studiefocus
sportieve prestaties verbeteren
kwaliteit van leven verhogen: hypnose als hulp bij volgende thema’s:
zelfvertrouwen verhogen
zelfbeeld versterken
trauma’s verwerken
emotieregulatie
liefdesverdriet verwerken
ex vergeten
juiste partner aantrekken
burnout aanpakken
versneld recupereren
levensvreugde verhogen
terug vrolijker worden
terug zin krijgen om dingen te ondernemen
positiever in het leven staan
loopbaanbegeleiding
Je kan bij me terecht voor een live-sessie, in de praktijk of online. Of ga thuis aan de slag met de audiohypnose die ik hiervoor speciaal ontwikkeld heb.
Hoe weet ik of hypnose werkt bij mij?
Mijn ervaring uit de praktijk heeft me geleerd dat de meest uiteenlopende thema’s kunnen aangepakt worden met hypnose. Of hypnose geschikt is voor jou? Het enige wat daarbij belangrijk is, is dat je ervoor open staat (maar erin geloven hoeft zelfs niet).
Helpt hypnose om af te vallen?
Afslanken onder hypnose kan inderdaad. Meerdere hyposesessies, gericht op het oplossen van jouw persoonlijke uitdagingen op het vlak van eet -en levensstijl zullen ervoor zorgen dat je gewicht verliest. Hypnose helpt dus wel degelijk om af te slanken.
De hypnosesessies om af te vallen targetten jouw persoonlijke behoeften. Sommige klanten kiezen voor een vorm van de virtuele maagband, bijvoorbeeld de virtuele maagchip. Dit wordt voornamelijk gekozen als je last hebt van overeten.
Een overzicht van de zaken die het meest voorkomen in mijn praktijk waarbij hypnose hulp kan bieden:
algemeen overgewicht
aanpassing van de levensstijl naar een gezonde levensstijl
overeten: te grote porties, te vaak eten
vreetaanvallen
suikerverslaving
frisdrankverslaving
emo-eten
eten door stress
eten als copingmechanisme
Belangrijk is om de onderliggende oorzaak van jouw issues met eten aan te pakken. Het doel is steeds: een gezonde levensstijl waarbij je intuïtief omgaat met eten.
Je kan bij me terecht voor een live-sessie, in de praktijk of online. Of ga thuis aan de slag met de audiohypnose die ik hiervoor speciaal ontwikkeld heb.
Kan je stoppen met roken met hypnose?
Stopppen met roken door middel van een of meerdere hypnose sessies is zeker mogelijk! Ikzelf ben gestopt met roken in één enkele rookstop-sessie. Hypnose leent zich uitstekend om ongewenste gewoontes, zoals roken aan te pakken. Denk je er zelf aan om te stoppen met roken? Je bent meer dan welkom!
Je kan bij me terecht voor een live-sessie, in de praktijk of online. Of ga thuis aan de slag met de audiohypnose die ik hiervoor speciaal ontwikkeld heb.
Werkt hypnose bij liefdesverdriet?
Hypnose is een krachtige manier om sneller over liefdesverdriet heen te raken, de relatiebreuk ‘een plaats’ te geven. Liefdesverdriet versneld verwerken om terug ten volle van het leven te kunnen genieten. Dankzij hypnose kan dit.
Volgende thema’s komen regelmatig aan bod bij mij in de praktijk:
verdriet om niet beantwoorde liefde: plaatsen van dit verdriet
verdriet om relatiebreuk: verwerking relatiebreuk
overwegen verder zetten relatie
ex vergeten: loslaten ex
focus op zelfzorg en herstel
duidelijk krijgen: wat heb ik nodig in een partner? welk soort partner past bij me?
Je kan bij me terecht voor een live-sessie, in de praktijk of online. Of ga thuis aan de slag met de audiohypnose die ik hiervoor speciaal ontwikkeld heb.
Kan je je ex vergeten dankzij hypnose?
Vergeten is zelfs niet nodig. Je ex loslaten is mogelijk met hypnose! Dankzij het ‘vergeet je ex’ programma krijgt de relatiebreuk of de relatie met jhe ex een plek waardoor je er niet meer zo op gefocussed bent en je vooral terug verder wil met je leven. Hierdoor ligt de focus terug op jou en jouw levensgeluk!
Wie is candice nuyttens?
In 2006 kwam ik voor het eerst in aanraking met hypnose en sedert 2015 ben ik professioneel actief als hypnotherapeut. Mijn missie is om mensen te helpen bij het bereiken van hun doelen.
Ik hou ervan om de echte oorzaken van een gewoonte of probleem te achterhalen en deze aan te pakken zodanig dat er een ‘shift’ ontstaat op emotioneel vlak. Hierdoor wordt een diepere laag bereikt en kunnen zelfs hardnekkige gevoelens en patronen terug gedeblokkeerd worden. Zo ontstaat er terug een positieve flow.
wat kan je met hypnose oplossen?
Populair is alles dat met eetgewoontes te maken heeft, suikerdrang, emo-eten, afvallen in het algemeen. Ook stoppen met allerhande ongewenste gewoontes als roken, piekeren maar ook stressregulatie en sessies ter bevordering van zelfbeeld en zelfvertrouwen komen vaak voor. Daarnaast alles met emotionele componenten, trauma verwerking.
Eerst wordt in kaart gebracht wat het exacte probleem is en wat de trigger hiervoor is. Met die informatie gaan we tijdens de sessie d.m.v. verschillende hypnosetechnieken aan de slag. De gewenste doelen worden diep genesteld in het onderbewuste waardoor bij de klant een veranderingsproces in gang gezet wordt op zowel bewust als onderbewust niveau.
Je kan bij me terecht voor een live-sessie, in de praktijk of online. Of ga thuis aan de slag met de audiohypnose die ik hiervoor speciaal ontwikkeld heb.
Wat doet hypnose?
Hypnose therapie gaat rechtstreeks naar de kern van het probleem, dat vaak op onderbewust niveau zit. Hypnose therapie omzeilt daarbij de kritische, bewuste geest. Het zet ongewenste gedachten, gevoelens en gedragingen om naar nieuwe, gewenste varianten, van binnen uit en op een diep, onderbewust niveau. Het pakt het probleem bij de wortels aan (niet enkel de symptomen) én behandelt ze.
Via hypnotherapie worden positieve suggesties genesteld in het onderbewustzijn wat ervoor zorgt dat je kan aanpassen wat je denkt, hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. Hierdoor is hypnose een zeer krachtige tool. Het maakt dat je bergen kan verzetten, obstakels kan overwinnen en dingen kan aanpakken die je nooit voor mogelijk hield.
Is hypnose hetzelfde als slapen?
Hypnose is geen slaap. Het woord 'slaap' wordt wel regelmatig gebruikt, maar dit is een soort van trigger om de staat van hypnose te induceren. Tijdens hypnose ben je dus met je bewustzijn bij de sessie maar door de hypnotische staat ben je op onderbewust niveau extra ontvankelijk voor de positieve suggesties die in verband staan met het gewenste doel.
Ben ik ‘weg’ als ik onder hypnose ben?
Als je in hypnose gebracht wordt ben je je nog steeds bewust van wat er gebeurt. Je hoort wat er gezegd wordt. Je slaapt dus niet en je kan ook op elk moment je ogen open doen mocht je dit echt willen. Je bent dus niet op een ‘andere planeet’ of ‘weg’. Je bent veilig en ik ga goed voor je zorgen.
Waarom kiezen voor hypnose?
Hypnose is een van de meest krachtige en snelste manieren om diepgaande veranderingen te bekomen. Enkele toepassingen waarbij ik hypnose verkies:
emotionele blokkades: emotieregulatie
hardnekkige, ongewenste gewoontes: implementeren van nieuw, gewenst gedrag
traumatische gebeurtenissen: plaatsen van trauma’s door diepgaande traumaverwerking
bereiken van doelen: zakelijke doelen, studiefocus, sportprestaties,…
Is hypnose gevaarlijk?
Hypnose is een heel dankbare techniek waarmee je snel gewenste resultaten kan boeken. Zorg ervoor dat je een klik voelt met de hypnotherapeut. Kies iemand met veel ervaring en volg je gevoel. Zoals bij elke therapie is het belangrijk dat je je op je gemak en veilig voelt bij de therapeut.
KAN JE BLIJVEN hangen IN HYPNOSE?
In de 4000 jaar dat hypnose gebruikt werd is er nog nooit iemand 'blijven steken' in hypnose. Wat wel vaker gebeurt is dat mensen liever nog langer in hypnose zouden willen blijven, omdat ze het er zo fijn vinden.
Wat is het verschil tussen therapeutische hypnose en showhypnose?
Therapeutische hypnose ziet er minder spectaculair uit dan showhypnose en is vooral gericht op het bereiken van positieve veranderingen in cliënten hun leven. Soms zijn mensen een beetje argwanend naar hypnose als tool voor therapie omdat ze het vooral kennen van gekke taferelen bij de showhypnose. Deze twee zaken zijn niet met elkaar te vergelijken alhoewel ze wel op hetzelfde principe steunen: de kracht van suggestie. De kandidaten in de shows zijn namelijk blije vrijwilligers en als ze een Elvis impersonatie doen op het podium is dit geheel uit vrije wil. Dit met het grote verschil dat er bij therapeutische hypnose met volle intentie wordt gewerkt aan de positieve ontwikkeling van de mens.
Hoe weet ik dat IK IN hypnose BEN EN OF HET effectief ZAL ZIJN?
Sommige mensen denken dat ze niet in hypnose waren als ze konden horen wat er tijdens een sessie werd gezegd. Andere mensen denken dan weer dat ze niet in hypnose waren als ze zich niet veel herinneren van wat er gezegd werd tijdens de sessie.
Het is zo dat je soms een diepe hypnotische ervaring zal hebben en andere keren misschien gewoon een heel relaxed gevoel. Het is niet zo dat je buiten bewustzijn bent in hypnose maar eerder in een parrallelle staat van bewustzijn waarbij je nog weet hebt van je gedachten en van waar je bent. Het is normaal dat je tijdens een hypnose sessie in en uit hypnose gaat, het ene moment dieper dan het andere.
De diepte van hypnose hoeft niet altijd evenredig te zijn met het resultaat. Het gebeurt wel eens dat cliënten die aanvankelijk het idee hadden dat ze 'niet onder hypnose' geweest waren (omdat ze nog steeds alles konden horen) ons tot hun grote verbazing meldden wat voor fantastische resultaten ze hadden dankzij de sessie.
Hoe kan ik zelfhypnose leren?
Een cursus zelfhypnose stelt je in staat om jezelf in hypnose te brengen. Dit kan zowel één-op-één als in groep.
HOE GROOT IS MIJN KANS OP SUCCES?
Het is moeilijk om hier een exact cijfer op te kleven of om hiervoor garanties te geven, maar steeds is mijn doel om cliënten zo snel en zo goed mogelijk verder te helpen. Die garantie kan ik wel 100% geven.
KAN IK DINGEN DOEN TEGEN MIJN ZIN?
Onder hypnose ben je nog steeds bij bewustzijn en zal je geen dingen doen die je normaal niet zou willen doen. Ook dingen die je normaal gezien niet zou zeggen zal je ook onder hypnose niet vertellen. Het is steeds mijn doel om tijdens de sessie te werken aan de door de klant te bereiken doelen.
Kan hypnose je gelukkiger maken?
Jezelf continue goed in je vel voelen is niet nodig want ook mindere periodes kunnen hun functie hebben in je leven. Hieruit kunnen gunstige inzichten en veranderingen voortvloeien. Zo lang dit niet blijft aanslepen is dat ok. Doch, is het leven te kort om er onnodig ongelukkig bij te lopen.
Wel belangrijk is het streven om je kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden en daarom werk ik er bij mijn klanten heel vaak aan om hen een drang naar zelfzorg te geven, zelfzorg op alle vlakken: een drang naar dingen die goed zijn voor hen: gezonde voeding, de keuzes die ze maken tot zelfs de gedachten die ze toelaten.
Kan hypnose mijn zelfvertrouwen doen toenemen?
Dat kan zeker! tijdens de sessie wordt gewerkt aan alle factoren die aan de basis liggen van je onzekerheden. Enkele zaken die daarbij vaak voorkomen:
onderliggende angsten
beperkende gedachten
trauma’s die verwerkt dienen te worden
Kan hypnose mijn zelfbeeld versterken?
Hypnose leent zich uitstekend om je zelfbeeld te verbeteren. In hypnose ben je in een staat van diepe ontvankelijkheid voor suggestie. Tijdens de sessie wordt gebruik gemaakt van deze gunstige staat om gebeurtenissen uit het verleden die aan de bron liggen van een laag zelfbeeld een plek te geven. Beperkende gedachten over jezelf vervangen door positieve gedachten helpen je eveneens om een sterker zelfbeeld te verkrijgen.
Wordt je eigen beste vriend, dankzij hypnose!
Je kan bij me terecht voor een live-sessie, in de praktijk of online. Of ga thuis aan de slag met de audiohypnose die ik hiervoor speciaal ontwikkeld heb.
Hoe kan de hypnotische staat worden verklaard?
De eerste stap is het begrijpen van uw verschillende hersengolffrequenties. We hebben allemaal deze hersengolffrequenties (Beta, Alpha, Theta, Delta en Gamma), en elke frequentie wordt gemeten in cycli per seconde (Hz) en heeft zijn eigen reeks kenmerken die een specifiek niveau van hersenactiviteit en een unieke bewustzijnsstaat vertegenwoordigen .
Hersenactiviteit kan worden gemeten aan de hand van hersengolven. Dit zijn kleine elektrische stroompjes die meetbaar zijn via het aantal trillingen of golven per seconde. Hersengolven worden uitgedrukt in Herz (Hz)en kunnen worden opgedeeld in vijf verschillende categorieën, gebaseerd op het aantal Hz:
Gamma-golven: 40 tot 80 Hz
Bèta-golven: 14 tot 40 Hz
Alfa-golven: 7,5 tot 14 Hz
Thèta-golven: 4 tot 7,5 Hz
Delta-golven: 0.5 tot 4 Hz
De hersengolven worden hoger naarmate de aandacht meer naar buiten is gericht. Waar delta-golven vaak voorkomen tijdens diepe slaap zijn thèta-golven er juist vlak voor het wakker worden of het in slaap vallen. Alfa-golven vooral worden gemeten tijdens ontspanning en dagdromen, terwijl bèta-golven het meest gemeten wanneer je stress ervaart en gamma-golven wanneer je je ergens op concentreert.
Mensen denken vaak ten onrechte dat gehypnotiseerd worden betekent dat je slaapt en dat je dingen kunt doen terwijl je slaapt. Dit is fout. Hypnose vindt plaats in de alfa- en theta-hersengolftoestand. Hieronder worden de belangrijkste hersengolven beschreven.
1) Beta (14-40Hz) - De golf van actief bewustzijn en redeneren. Beta hersengolven worden geassocieerd met een normaal waakbewustzijn en een verhoogde staat van alertheid, logica en kritisch redeneren. Dit is de toestand waarin we ons bevinden terwijl we werken, gesprekken voeren en interacties hebben in ons dagelijks leven. Hoewel bèta-hersengolven belangrijk zijn voor effectief functioneren gedurende de dag, kunnen ze zich ook vertalen in stress, angst en rusteloosheid. De stem van Beta kan worden omschreven als de stem in ons hoofd of onze constante stroom van gedachten.
2) Alpha (7,5-14 Hz) - De diepe ontspanningsgolf. Alfa hersengolven zijn aanwezig in diepe ontspanning en meestal wanneer de ogen gesloten zijn, wanneer je wegglijdt in een heerlijke dagdroom of tijdens lichte meditatie. Het is een optimale tijd om de geest te programmeren voor succes en het verhoogt ook je verbeeldingskracht, visualisatie, geheugen, leren en concentratie. Het is de poort naar je onderbewustzijn en ligt aan de basis van je bewuste bewustzijn. De stem van Alpha is je intuïtie, die duidelijker en dieper wordt naarmate je dichter bij 7,5 Hz komt. Dit is een optimale toestand voor hypnotherapie. Dit is een tijd waarin het constante gebabbel van de Beta-toestand grotendeels ophoudt en het onderbewustzijn openstaat voor suggestie.
3) Theta (4-7,5 Hz) - De hypnose- en slaapgolf. Theta hersengolven zijn aanwezig tijdens diepe meditatie en lichte slaap, inclusief de allerbelangrijkste REM-droomstaat. Het is het rijk van je onderbewustzijn en wordt slechts tijdelijk ervaren als je in slaap valt uit Alpha en ontwaakt uit een diepe slaap (uit Delta). De meest diepgewortelde programma's van je geest zijn bij Theta en het is waar je levendige visualisaties, geweldige inspiratie, diepgaande creativiteit en uitzonderlijk inzicht ervaart. Het is aan de Alpha-Theta grens, van 7Hz tot 8Hz, waar het optimale bereik voor visualisatie en hypnose of herprogrammering van je geest begint. Het is de mentale toestand waarin je bewust je realiteit creëert. Bij deze frequentie ben je je bewust van je omgeving, maar je lichaam is in diepe ontspanning. Dit is de beschrijving van wat hypnose is. Het is geen slaap, het is geen goocheltruc, het is gewoon een ontspannen hersengolftoestand.
4) Delta (0,5-4Hz) - De diepe slaapgolf. De Delta-frequentie is de langzaamste van de frequenties en wordt ervaren in een diepe, droomloze slaap. Delta is het rijk van je onbewuste geest en de poort naar het collectieve onbewuste, waar ontvangen informatie anders niet beschikbaar is op het bewuste niveau. Diepe slaap is onder meer belangrijk voor het genezingsproces, omdat het verband houdt met diepe genezing en regeneratie. Als mensen niet genoeg diepe slaap krijgen, is dat in meer dan één opzicht schadelijk voor hun gezondheid. Als een persoon eenmaal in de Delta-toestand is, ook al is zijn onderbewustzijn erg actief, zou hypnose niet effectief zijn omdat de persoon de gegeven suggesties niet zou kunnen horen. Dit is een tijd waarin het onderbewustzijn als een computer is die gegevens sorteert, archiveert, organiseert en weggooit.
5) Gamma (boven 40Hz) - The Insight Wave Dit bereik is het laatst ontdekt en is de snelste frequentie boven 40 Hz. Hoewel er weinig bekend is over deze gemoedstoestand, toont aanvankelijk onderzoek aan dat gammagolven geassocieerd worden met uitbarstingen van inzicht en informatieverwerking op hoog niveau.